HTML

Vándorlásaim

Országutak, a lélek útjai, útkeresés, útbaigazítás. Utazásom a NagyVilágban.

Címkék

álom (2) budapest (3) cannes (1) coelho (2) éjszaka (2) érzem (12) fehér (4) film (1) freiburg (1) haruki (1) könyv (8) leo (3) magány (2) marci (1) merle (1) mika (1) murakami (1) omen (1) pillanat (2) próza (1) sors (1) szmogriadó (2) utak (1) utazás (3) vers (2) woody (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Csigababa: Egy kis öröm az ürömben: kb egy héttel az eset után kapom az iwiw üzenetet: egy kedves jóakaró meg... (2010.01.02. 23:43) Meglopva
  • Csigababa: @Mika:): Szia! :) Köszi a kommentet! Valóban, nem számít, hogy kihez/mihez vonzódik, egy egyénisé... (2009.10.29. 15:45) Mika
  • Csigababa: Gratulálok! :) A miénk még csak most épül-szépül, karosszériást keresünk éppen. Hobbi? :) (2009.03.15. 12:33) OT
  • Csigababa: Büszkén jelentem, 6 pipa! ;) (2009.01.09. 16:25) Lista holnapra
  • Csigababa: Tessék, most már lehet "kommentezni", Mindenkinek! :P (2008.10.26. 12:14) Oldtimer Show

Linkblog

2008.11.20. 23:37 Csigababa

Kis Téli Magány

 Ma is sok helyen jártam, és mint mondtam, jártamban-keltemben figyelem az embereket. Ma sem volt ez másképp.

 A jelentéktelen kis nőre a 80-as troli megállójánam a babakocsiban mosolygó édes kisfiú miatt figyeltem fel. A gyerek vidám volt, mocorgott-mosolygott a kocsiban. A nő pedig állt, mint egy szobor, szemben az úttesttel, maga előtt a babakocsival és nézett egy távoli pontot. Egyszer csak, az úttest felől egy biciklista közeledett. Amint elérte a babakocsit, lepattant a bicikliről és leguggolt a gyerekhez, elkezdte becézgetni. Furcsa látvány volt, egy idegen csak úgy lehajol egy gyermekhez... de a nő meg sem mozdult. Talán nem vette észre a férfit? Hogy lehet az? Egy anya minden rezdülést észrevesz, pont azt nem, hogy egy idegen most már puszilgatja is a kicsit?

 A férfi felállt, a korláthoz támasztotta biciklijét és elkezdte simogatni a nő karját, de ő tartotta magát, meg sem rezdült, még a fejét sem mozdította el. A férfi párszor bátorítóan megszorította a nő karját, majd megcsókolta a nő babakocsin nyugvó kezét. Nem is csók volt, inkább futó puszi, de tele volt törődéssel. A szobor-nő nem esett ki a szerepéből, pedig a férfi igen kitartó volt. Végül felsírt a kisfiú a kocsiban. A nő lehajolt és megigazította a kicsin a kabátot, de közben mozgott a szája, pár szót mormolt, látszólag a férfinak szánta, de inkább maga elé pusmogott. Majd leguggolt, szorosan a lábai közé vette a babakocsit, védelmezőn. Ekkor a férfi újra kezdte, simogatta a nő karját. De szólni nem tudott.

 Egyszer csak a nő felállt és mereven megindult a járdán. Az elindulás olyan váratlanul érte a férfit, hogy az kapkodva fogta a biciklijét, de még így is nehezen tartott lépést a nővel, akinek látszólag nem volt ínyére a kísérője. Ekkor kisétáltak a látószögemből.

 Pár perc múlva megjött a trolim. Azzal a vággyal másztam meg a vaslépcső fokait, hogy viszontláthatom a furcsa párt. Kívnságom teljesült, utolértem Őket a trolival.

 A nő ment elől dacos arccal, a férfi két lépésre lemaradva, de mosollyal az arcán. Látszott rajta, hogy nem tud mit kezdeni a kezével, többször is fellibbentette, egy-egy bátortalan érintés-kísérlet volt ez, de elhalt, mielőtt kiteljesedet volna. A nő, mint egy katona, céltudatosan, vissza nem nézve haladt előre. Nem ment, nem is sétált. Haladt.

 Ekkor elhagyta őket a 80-as troli, de a gondolatam ott maradtak. Akaratlanul is az jutott eszembe, hogy mi lehet a férfi (szinte még fiú) bűne, akkora bűn, amivel ezt a bánásmódot kiérdemelte? Mert összetartoztak, ha most nem is, de valamikor, ezt lehetett érezni. Mi vihet rá egy asszonyt az ilyen viselkedésre? Nem jöttem rá. Csak egy dologért imádkoztam: bűnbocsánatért. A fiú számára.

 De a hóesés csak erőlködött tovább, hogy pelyheket csikarjon ki az apró vízcseppekből...

Szólj hozzá!

Címkék: budapest magány pillanat


A bejegyzés trackback címe:

https://vandorlasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr84780453

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása