HTML

Vándorlásaim

Országutak, a lélek útjai, útkeresés, útbaigazítás. Utazásom a NagyVilágban.

Címkék

álom (2) budapest (3) cannes (1) coelho (2) éjszaka (2) érzem (12) fehér (4) film (1) freiburg (1) haruki (1) könyv (8) leo (3) magány (2) marci (1) merle (1) mika (1) murakami (1) omen (1) pillanat (2) próza (1) sors (1) szmogriadó (2) utak (1) utazás (3) vers (2) woody (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Csigababa: Egy kis öröm az ürömben: kb egy héttel az eset után kapom az iwiw üzenetet: egy kedves jóakaró meg... (2010.01.02. 23:43) Meglopva
  • Csigababa: @Mika:): Szia! :) Köszi a kommentet! Valóban, nem számít, hogy kihez/mihez vonzódik, egy egyénisé... (2009.10.29. 15:45) Mika
  • Csigababa: Gratulálok! :) A miénk még csak most épül-szépül, karosszériást keresünk éppen. Hobbi? :) (2009.03.15. 12:33) OT
  • Csigababa: Büszkén jelentem, 6 pipa! ;) (2009.01.09. 16:25) Lista holnapra
  • Csigababa: Tessék, most már lehet "kommentezni", Mindenkinek! :P (2008.10.26. 12:14) Oldtimer Show

Linkblog

2009.01.05. 12:40 Csigababa

Az alkimista

 Újabb könyv lapjai pörögtek át az ujjaim között, újabb könyv lopta be magát a szívembe. Mondhatni, szerelem volt első látásra -nincs mit tenni, ilyen vagyok! :) Így, mint már eddig is tettem, néhány megszívlelendő, vagy éppen csak nekem tetsző idézettel gazdagítom a blogomat - most éppen Coelho Alkimistájából. Angolul olvastam, így nem is törekszem a lefordításra.

 " ...we only accept a truth after we have first wholeheartedly rejected it..."

 "If someone isn't what others want them to be, the others become angry. Everyone seems to have a clear idea of how other people should lead their lives, but none about his or her own."

 "...when each day is the same as the next, it's because people fail to recognise the good things that happen in their lives every day that the sun rises."

  Azt hiszem erről már írtam régebben; ha szomorú vagyok, csak kinyitom a szemem és rácsodálkozom a világra, hogy az nem áll meg körülöttem, még ha a lelkelmről jégcsapok is lógnak éppen, nem szűnik meg csodálatos és rejtélyes lenni. De jólesik újra tudatosítanom magamban ezt a tényt, mert bizony néha még jómagam is elfeledkezem róla.

 "...I don't live in either my past or my future. I'm interested only in the present. If you can concentrate always on the present, you'll be a happy man. ... ...because life is the moment we're living right now."

 "It is we who nourish the Soul of the World, and the world we live in will be either better or worse, depending on whether we become better or worse. And that's where the power of love comes in. Because when we love, we always strive to become better than we are."

 

 ...azt hiszem felkészültem egy újabb Coelho könyvre!

Szólj hozzá!

Címkék: könyv coelho


A bejegyzés trackback címe:

https://vandorlasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr81859003

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása