HTML

Vándorlásaim

Országutak, a lélek útjai, útkeresés, útbaigazítás. Utazásom a NagyVilágban.

Címkék

álom (2) budapest (3) cannes (1) coelho (2) éjszaka (2) érzem (12) fehér (4) film (1) freiburg (1) haruki (1) könyv (8) leo (3) magány (2) marci (1) merle (1) mika (1) murakami (1) omen (1) pillanat (2) próza (1) sors (1) szmogriadó (2) utak (1) utazás (3) vers (2) woody (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Csigababa: Egy kis öröm az ürömben: kb egy héttel az eset után kapom az iwiw üzenetet: egy kedves jóakaró meg... (2010.01.02. 23:43) Meglopva
  • Csigababa: @Mika:): Szia! :) Köszi a kommentet! Valóban, nem számít, hogy kihez/mihez vonzódik, egy egyénisé... (2009.10.29. 15:45) Mika
  • Csigababa: Gratulálok! :) A miénk még csak most épül-szépül, karosszériást keresünk éppen. Hobbi? :) (2009.03.15. 12:33) OT
  • Csigababa: Büszkén jelentem, 6 pipa! ;) (2009.01.09. 16:25) Lista holnapra
  • Csigababa: Tessék, most már lehet "kommentezni", Mindenkinek! :P (2008.10.26. 12:14) Oldtimer Show

Linkblog

2009.01.29. 15:42 Csigababa

1@M

 Mondja valaki, hogy az egyetem nem az életre tanít!! Mind tudja ezt, aki legalább egyszer végigment egy "szipla" regisztrációs héten. Hát, most én is benne vagyok. Nyakig.

 Persze, nem először, de talán ennyi utánajárással járó félévkezdésem még nem volt. Vagy ez is olyan, mint a szülés, amint megvannak a tárgyak az indexben, el is felejti az ember a nehézségeket? Akkor: de várom már azt a gondtalan időszakot!

 Most egyelőre marad a rohangászás (ráadásul jóóó nagy egyetemünk van; parkkal, budai hegyeekkel, ezeregy lépcsővel) tanszékről tanszékre, onnan a dékániba, majd vissza a tanszékre, ahol a titkárnő félve, vagy szemünkbe röhögve küld minket ismét a dékáni irodába. Ilyenkor még az egyébként szelíd dékánis néni is vadállattá változik, látszik rajta, legszívesebben sürgetné integrációnkat a nagybetűs ÉLETbe, de legalább is kacérkodik a gondolattal, hogy felmond és az osztrák havasokba költözik, tehénpásztornak. De legalább is oda, ahol nincs neptun, pótdíj, kredit, CV-kurzus, túlcsúszó és mindezen szavakat sebesen váltogató hallgató.

 De vajh' az felmerül bárkiben is, hogy mit érez szegény hallgató (sic)? Nem jókedvünkből repetázunk mi sem, vagyis egy kicsit (mert ugye azért tücsök a tücsök, hogy hegedüljön), de alapvetően a cél közös: minél előbb befejezni az egyetemet! Vagyis, személyem szívesen rohangál tanszékről titkárságra (meg a mozgás sem árt, vizsgaidőszakban úgyis sokat ültem -újabb sic), ha látom, hogy van értelme. De annak van, ha egy órán belül négyszer mászom meg a meredek budai domboldalt, csak hogy az eredmény ez legyen: jöjjön vissza hétfőn.

 Szóval, tanuljuk az életet, cseppet se féljen senki, legalább is, szívni már mindenképpen tudunk, ha egyszer végre (és remélhetőleg önszántunkból) elhagyjuk a tanintézet óvó falait.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://vandorlasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr35910414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása