HTML

Vándorlásaim

Országutak, a lélek útjai, útkeresés, útbaigazítás. Utazásom a NagyVilágban.

Címkék

álom (2) budapest (3) cannes (1) coelho (2) éjszaka (2) érzem (12) fehér (4) film (1) freiburg (1) haruki (1) könyv (8) leo (3) magány (2) marci (1) merle (1) mika (1) murakami (1) omen (1) pillanat (2) próza (1) sors (1) szmogriadó (2) utak (1) utazás (3) vers (2) woody (1) Címkefelhő

Friss topikok

  • Csigababa: Egy kis öröm az ürömben: kb egy héttel az eset után kapom az iwiw üzenetet: egy kedves jóakaró meg... (2010.01.02. 23:43) Meglopva
  • Csigababa: @Mika:): Szia! :) Köszi a kommentet! Valóban, nem számít, hogy kihez/mihez vonzódik, egy egyénisé... (2009.10.29. 15:45) Mika
  • Csigababa: Gratulálok! :) A miénk még csak most épül-szépül, karosszériást keresünk éppen. Hobbi? :) (2009.03.15. 12:33) OT
  • Csigababa: Büszkén jelentem, 6 pipa! ;) (2009.01.09. 16:25) Lista holnapra
  • Csigababa: Tessék, most már lehet "kommentezni", Mindenkinek! :P (2008.10.26. 12:14) Oldtimer Show

Linkblog

2010.04.23. 12:18 Csigababa

Könyvespolc 1.

 Épp végeztem az egyikkel. Chuck Palahniuk: Cigányút (Choke).

 A szerzőről annyit érdemes tudni, hogy az Ő -hasonló című- regénye alapján készült a Harcosok klubja című mozi. Talán ezzel többet is kndtam a kelleténél?

 Amikor elkeztem a könyvet, 5 oldal után azt éreztem, hogy kidobom a taccsot. 10 után kíváncsivá tett. Pont, amikor eléred azt a pontot, hogy na jó, leteszem, akkor jön egy olyan fordulat, hogy magadban megfogadod, csak még egy fejezetet. És kilvasod a könyvet 3 nap alatt. Mert a végére áll össze A KÉP. Persze, itt ne hatalmas katarzisra várjunk, erkölcsi tanulságra meg főleg ne, de kapunk néhány pofont, elmosolyodunk néhány olyan igazságon, amit nem sok ember mer megfogalmazni, még kevesebb kimondani.

 A könyvet összefoglaló idézeteket a legutolsó oldalakon találtam meg, legalább is számomra ez jellemzi legjobban ezt a 300 oldalnyi (ön)kritikát.

" -Azt akarom, hogy ne fogadd el késznek ezt a világot -mondta Anyu- Találd ki magadnak. Találd ki, hogyan kell megteremteni saját valóságodat. A saját szabályaiddal. Szeretnélek erre megtanítani."

" Úgy is eltölthetjük az életünket, hogy a világ mondja meg nekünk, kik is vagyunk. Épeszűek vagy őrültek. Szentek vagy szexmániások. Hősök vagy áldozatok. Rábízhatjuk a történelemre, hogy eldöntse helyettünk, jók voltunk vagy rosszak.

Engedhetjük, hogy múltunk határozza meg a jövőnket.

Vagy akár magunk is dönthetünk."

 Nem teszek javaslatokat, olvassa el, aki szeretné. Én egy városi legendákkal foglalkozó oldalon (www.urbanlegends.hu) olvastam (amiről pedig egy újságban olvastam) a könyvről és megtetszett. Nekem néha kell egy kis ilyen is, nyitottnak vallom magam. Ez most is beigazolódott, alapvetően tetszett a könyv, de mondjuk azt nem érzem, hogy ha kimaradt volna az életemből, akkor összedől a világ. Egyszer érdekes volt.

Szólj hozzá!

Címkék: könyv


A bejegyzés trackback címe:

https://vandorlasaim.blog.hu/api/trackback/id/tr371945153

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása